icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 23 juli 2024

Stuw bij project 'Zuidwestboog Meteren' aan de A15

Op het project 'Zuidwestboog Meteren' aan de A15 hebben Gebr. Van Kessel Wegenbouw Midden Zuid en Van Kessel Bronbemaling (onderdeel van Gebr. Van Kessel), in opdracht van ProRail en Van Hattum en Blankevoort onlangs een nieuwe stuw geplaatst. Door de aanleg van deze nieuwe stuw kan de waterhuishouding weer als vanouds worden gereguleerd.

Door de bouw van de Zuidwestboog en de ruimte die hiervoor nodig is, is een andere watergang met stuw komen te vervallen. Ter vervanging heeft collega Martens en Van Oord een nieuwe watergang gegraven, waarin wij een nieuwe stuw hebben geplaatst. Aangezien er op drie meter diepte gewerkt diende te worden in combinatie met een hoge grondwaterstand, was de bemaling tijdens dit project essentieel.

Al met al een mooi en toekomstbestendig object afgeleverd aan Waterschap Rivierenland!