icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 20 augustus 2024

Werkplezier | Roy Peters van Ton

Op je plek zitten op je werk is ontzettend belangrijk en zeker niet vanzelfsprekend. Roy Peters van Ton (22) maakte het mee. Al vrij snel kwam hij erachter dat de functie die hij bekleedde niet bij hem paste op dat moment. De switch was gelukkig intern snel gemaakt en hij ging van assistent uitvoerder naar voorman binnen Wegenbouw Rayon Oost. Roy is nu een van de jongste voormannen van Gebr. Van Kessel en is meer dan tevreden met zijn nieuwe positie.

Hoe ben je bij Gebr. Van Kessel terechtgekomen?

Ik heb MBO niveau 4 middenkader functionaris infra gestudeerd aan ROC Nijmegen. In mijn laatste jaar moest ik op zoek naar een afstudeerstage. Mijn vader zit zelf in de wegenbouw en kende KWS Zwolle, dat toen in de overgang naar Gebr. Van Kessel was. Ik ben begonnen met een halfjaar afstudeerstage. Daarna ben ik gebleven en na een lange zomervakantie ben ik als assistent uitvoerder aan de slag gegaan. Eerst duaal, later fulltime.

Wat deed je toen je bij Gebr. Van Kessel begon?

Na mijn MBO-opleiding ben ik begonnen aan een HBO Civiele Techniek (in deeltijd) aan de HAN. Ik werd toen werkzaam als assistent uitvoerder. Maar na ongeveer 3 tot 4 maanden ben ik met de studie gestopt. Voor mij waren deze vakken niet interessant en ze niet goed aan bij de praktijk. In de praktijk gaat het er heel anders aan toe, daardoor werd mijn motivatie minder. Toch bleef ik wel fulltime als assistent uitvoerder bij Gebr. Van Kessel werken.

Wat beviel wel en wat beviel niet aan je werk toen?

Als assistent uitvoerder was ik bezig met het regelen en plannen van werkzaamheden en het aansturen van de bouwplaats medewerkers. Rond kerst vorig jaar (2023), in een rustige periode, zat ik veel binnen achter de computer. Ik miste uitdaging en merkte dat de werkzaamheden me gewoon niet lagen. Ik wilde liever buiten werken en actief meewerken aan projecten.

Welke acties heb je toen ondernomen?

Uiteindelijk heb ik zelf aangegeven dat ik niet lekker op m’n plek zat. De reactie van mijn leidinggevende Rob Mijnen en het team was heel positief. Het was voor hen geen verrassing. We hebben overlegd hoe en wanneer de verandering plaats kon vinden en na de kerstvakantie, begin februari, ben ik overgestapt naar de functie van voorman.

Hoe is het nu?

Ik werk nu als voorman buiten aan verschillende projecten. Een recent project is voor de Provincie Gelderland, waar ik vorig jaar nog assistent uitvoerder was. Nu werk ik daar als voorman aan oplossingen voor wateroverlast in het dorp Spankeren. Ik heb nog steeds verantwoordelijkheid als verlengstuk van de uitvoerder wanneer hij er niet is, maar ik ervaar veel meer rust.

Ik geniet ervan om buiten te werken en fysiek bezig te zijn. Het feit dat ik geen administratie hoef te doen en niet de hele dag aan de telefoon hang, bevalt me uitstekend. Voorlopig blijf ik dit werk doen. Ik zie wel hoe het komt, het is lastig te zeggen wat de toekomst brengt. Op dit moment leer ik veel van mijn directe collega’s en heb ik het naar mijn zin. Ik ben blij dat mijn collega’s, zowel op kantoor als hier op de bouwplaats, me dit vertrouwen hebben gegeven.