icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 22 oktober 2024

Proefvakken WMA door Gebr. Van Kessel Wegenbouw

Binnen het project DBO wegen regio Zuid van Gebr. Van Kessel Onderhoud wordt door Gebr. Van Kessel Wegenbouw Rayon West gewerkt aan het asfaltonderhoud van de N214. Een belangrijk aspect van dit deelproject is het gebruik van WMA (Warm Mix Asfalt), waarbij asfalt bij lagere temperaturen wordt geproduceerd en aangebracht dan gebruikelijk bij traditioneel heet asfalt. Dit sluit aan bij de nieuwe eisen rondom duurzaam asfalt, die in 2025 van kracht zullen worden.

We hebben de kans gekregen van Provincie Zuid Holland om binnen het deelproject drie vakken achter elkaar aan te mogen leggen, een referentievak met conventionele mengsels, een WMA ervaringsvak met mengsels op de schuimmethodiek en een WMA acceptatievak, waarbij de mengsels op basis van Lynpave worden aangebracht. Bij alle vakken wordt zowel de tussenlaag als de deklaag vervangen met drie acceptatiemengsels; één ervaringsmengsel en twee referentiemengsels.

Eerder deze maand zijn op de Oud Milligenseweg in Garderen al vergelijkbare proefvakken aangelegd door onze collega’s van Wegenbouw Rayon Oost. Deze grootschalige productie van WMA vormt een belangrijke stap richting een meer duurzame asfaltindustrie. Alle rayons van Gebr. Van Kessel Wegenbouw sluiten hierbij aan en dragen actief bij aan de uitvoering en evaluatie van de testvakken.